Belépés
Currys tojássaláta
...
Hozzávalók:
8 főtt tojás,
2 főtt burgonya,
1 közepes lilahagyma
1 kisebb kígyóuborka,
1 húsos,
piros kaliforniai paprika

Az öntethez:
7 evőkanál majonéz,
2,5 dl joghurt
1 kiskanál citromlé,
só,
őrölt bors,
mustár
1 evőkanál currypor,
fél csokor petrezselyem

A díszítéshe...
Rugelach
...
Hozzávalók:
4 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
2 tojás,
l csomag vaníliás cukor,
fél csésze margarin,
fél csésze narancslé,
2 kanál fahéjas cukor.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi alkotórészt, a fahéjas cukor kivételével, jól összegyúrjuk és egy órán át pihentetjük. A tésztát négy részre osztj...
Pulykapaprikás
Hozzávalók (4 személyre):

2 pulykacomb, 2 ek. olaj, 2 fej hagyma, 1 ek. erős pirospaprika, 1 ek. paradicsomsűrítmény, 7,5 dl tyúkhúsleves, 1 erős pepperoni, fél citrom héja, 2 gerezd fokhagyma, só és bors, 4 ek. tejföl, 1 ek. liszt, 0,5 dl tejszín, 2 nagy paradicsom, petrezselyem zöldje meghinteni.

A pulykacombot megmossuk, szárazra itatjuk, lefejtjük a csont...
Articsókás pizza
Hozzávalók:

A tésztához: 20 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, 1, 2 dl víz, 1 csipet só. A töltelékhez: 30 tonhal, 1-2 gerezd fokhagyma, fél teáskanál só, 1 teáskanál kakukkfű, csipet fehér bors, 16 frissen főzött vagy konzerv articsókaszív, 2 evőkanál kapribogyó, 5 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

Elkészítése:
|...
Palacsinta kajszibarackkal
Hozzávalók:

10 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1,5 dl tej, 2 db tojás, 3 dkg vaj, 8 teáskanál méz, só.

A töltelékhez: 6 db sárga húsú nektarin, 60 dkg lágy sajt, 8 dkg piskótamorzsa, 5 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg vaj, 4 dkg gyalult mandula, 1,5 dl narancslé, 2 evőkanál baracklikőr.

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a cukorral, tej...
Vigyázat, férgek!
Ha egy gyermek, főként éjszaka, gyakran vakargatja a hátsóját, fennáll a gyanúja annak, hogy férges; ilyenkor minél előbb meg kell kezdeni a gyógyítást

A leggyakoribb fertőzést a cérnagiliszták (oxyuris), a szalagférgek (taeniák) és az orsóférgek (ascaris) okozzák. Más féregfajtákat ,,szuvenírként" hozunk magunkkal a nyaralásból, ezekről nem szólunk részletese...
Banános-almás nyárs
...
Hozzávalók: 4 db banán, 12 vékony szelet baconszalonna, 6 db csirkemáj, 2 db alma, olaj

A csirkemájakat leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük róluk a nedvességet. A májakat kettévesszük, és egyenként betekerjük a szalonnaszeletekbe. A banánokat meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Az almákat negyedeljük, kimagozzuk, majd a gerezdeket keresztben megfelezzük. Az alapanyagokat...
Karamelles körte borskrémmel
Hozzávalók:

• 15 dkg liszt
• 2 × 7,5 dkg vaj
• 5 körte
• 2 evőkanál calvados
• 18 dkg cukor
• 1 citrom leve
• 1 tasak vaníliás cukor
• 4 tojás
• 2,5 dl tej
• fél dl tejszín
• 1 evőkanál keményítő
• 4 szem fekete bors
• 4 szem piros bor...
Sajtos croasson
Sajtos croasson

Hozzávalók:

Tészta:

1 evőkanál sót kikeverünk 1 rámával habosra.
70 dkg liszt,
1 kefír,
1 dl étolaj,
2 egész tojás,
1 1/2 dl cukrozott tej,
5 dkg élesztő,
a tésztába nem kell só.

Elkészítés:

Összeállítjuk a tésztát az alapanyagokból. 8 cipót csinálunk belőle, é...
Barackos kacsasült
Barackos kacsasült



Hozzávalók:

1 konyhakész kacsa
1 dkg vaj
15 dkg aszalt őszibarack
2 ág kakukkfű
2,5 dkg gyömbér
1,25 dl baracklikőr
2 evőkanál szójaszósz
2 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1,25 dl húsleves
2 póréhagyma
só, bors, curr...
Sertéshústekercsek grillezett
Sertéshústekercsek grillezett paprikával



A szószhoz:

185 ml marhahúsleves
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál vörösbor
2 teáskanál magos mustár
2 teáskanál kukoricaliszt

1 piros húsú paprika
4 × 150 g sovány sertéscombszelet
90 g ricotta
2 újhagyma,...
Zöldséges brokkoli leves
Zöldséges brokkoli leves sajtos pirítóssal



Hozzávalók 4 személyre:

1 kg brokkoli,
1 zöldségleveskocka,
1 nagyobb sárgarépa
5 dkg póréhagyma,
3 evőkanál olaj (lehet olíva is),
2 csipet őrölt szerecsendió,
1 evőkanál vágott petrezselyem
...
Olajos kifli


Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
fél kg liszt
3 dl tej
1 dl olaj
fél evőkanál só
1 tojás a kenéshez

Elkészítés: fél dl tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet a tejjel, az olajjal, a sóval, a fel...
olajos kifli
...
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
fél kg liszt
3 dl tej
1 dl olaj
fél evőkanál só
1 tojás a kenéshez

Elkészítés: fél dl tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet a tejjel, az olajjal, a sóval, a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. 45 percig pihentetjük.
3 gombócot csinálunk és egyenként vékonyra nyújtjuk. A k...
Tésztatál húsgolyókkal
Tésztatál húsgolyókkal



Hozzávalók (4 személyre)

1 fej fokhagyma
1 közepes póréhagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gomba
4 ek. olaj
1 dl fehérbor
1,5 dl húsleves kockából
2,5 dl tejszín
25 dkg spagetti, vagy makaróni, esetleg hosszúmetélt
60 dk...
Grillezett zöldségek
Grillezett zöldségek



Hozzávalók 4 személyre:

4 csokor újhagyma
2 közepes cukkini (kb. 30 dkg)
2 alma
4 paradicsom
6 evőkanál olaj
3 evőkanál citromlé
6 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál kakukkfű

Előkészítés:

A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A vast...
Tésztatál húsgolyókkal
... Tésztatál húsgolyókkal

Hozzávalók (4 személyre)

- 1 fej fokhagyma
- 1 közepes póréhagyma
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 4 ek. olaj
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl húsleves kockából
- 2,5 dl tejszín
- 25 dkg spagetti, vagy makaróni, esetleg hosszúmetélt
- 60 dkg darált hús - szárnyasból
- 2 tojás
- 3 e...
Betyár csirke



Betyár csirke

Hozzávalók

- 1 db sütni való csirke,
- 2 db hagyma,
- 4 db újhagyma,
- 1 db póréhagyma
- 1 db piros húsú paprika,
- 1 db sárga húsú paprika,
- 3 evőkanál olaj,...
Csokoládés-sárgabarackos süti
Csokoládés-sárgabarackos süti

Hozzávalók:

150g vaj,
150g cukor,
150g liszt,
150g olvasztott csokoládé/főzni való/,
4 tojás szétválasztva,
4ek.rum,
1vanil.cukor,
1tk.sütőpor,
kb.500g sárgabarack/v.más gyümölcs/.

Elkészítés:

Barackokat negyedeljük fel. Vajat, cukrot, van.cukrot, csokolá...
Mákos körtetorta
Mákos körtetorta karamellöntettel

Hozzávalók - az omlós tésztához:

15 dkg liszt, 1 db tojás, 5 dkg porcukor, 1 rúd vaníliavelő, 10 dkg vaj, liszt a szóráshoz, só; a töltelékhez: 7 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 5 dkg natúr marcipán, 1 tojás, 1 dl tejszín, 1 tk. reszelt citromhéj; a mártáshoz: 10 dkg cukor, 2 ek. méz, 10 dkg vaj, 1 ek. rum; a betéthez: 60 ...
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: lisztet összekeverjük, többi alkotórészt, fahéjas cukor, tésztát négy, pulykacombot megmossuk, gyanúja annak, leggyakoribb fertőzést, csirkemájakat leforrázzuk, májakat kettévesszük, banánokat meghámozzuk, almákat negyedeljük, gerezdeket keresztben, élesztőt felfuttatjuk, felfuttatott élesztővel, zöldségeket értelemszerűen, omlós tésztához, sertéscombszelet, karamellöntettel, kajszibarackkal, alapanyagokból, értelemszerűen, lecsöpögtetjük, pulykapaprikás, cérnagiliszták, articsókaszív, kukoricaliszt, piskótamorzsa, sárgabarackos, féregfajtákat, összekeverjük, csirkemájakat, alapanyagokat, összeállítjuk, baconszalonna, megtisztítjuk, marhahúsleves, szétválasztva, összegyúrjuk, húsgolyókkal, szerecsendió, petrezselyem, felfuttatott, felfuttatjuk, pirospaprika, tojássárgája, tyúkhúsleves, kettévesszük, hosszúmetélt, leggyakoribb, szalagférgek, szuvenírként, pulykacombot, baracklikőr, pihentetjük, vöröshagyma, negyedeljük, borskrémmel, meghámozzuk, nedvességet, sárgabarack, alkotórészt, kivételével, megfelezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.